Je website hoog in Google: wat zijn de mogelijkheden?

Het belang van een website die goed scoort in Google is evident:

  • Google brengt het merendeel van de bezoekers naar je website
  • Bezoekers via Google zijn ook goeie bezoekers: ze zijn meestal werkelijk op zoek naar een product of dienst zoals dat van jou
  • Je kan bovenaan in Google komen op twee manieren: via de normale resultaten, en via de Google advertenties
  • Om dit zo efficient mogelijk te doen, gaan we eerst een zoekwoordenonderzoek doen: welke woorden zijn voor jouw website relevant en welke scoren het best in Google qua aantal zoekopdrachten?
  • Op de belangrijkste woorden gaan we ons daarna dan ook gaan focusen. Let op, dit is echt een belangrijk onderzoek. Veel bedrijven denken immers nog te veel in hun eigen termen ipv in de woorden waarop potentiële klanten zoeken.
  • In functie van je budget gaan we kijken op welke woorden we gaan inzetten voor de betalende advertenties

Wat kunnen we nu doen om je positie in Google te verbeteren?

Zorgen dat je bovenaan komt in de reguliere resultaten

Google werkt met een zeer complex algoritme, maar wat van belang is om bovenaan te staan is dat je zorgt vooreerst dat er voldoende, unieke en goeie content is. Goeie teksten die begrijpbaar zijn.

Let op dat je content uniek is: neem geen teksten zomaar over van ander websites, en maak geen dubbele pagina's in je website.

Daarnaast dien je te zorgen dat er een aantal technische zaken die Google belangrijk vindt in orde zijn, zoals geen 'doodlopende links', een goeie structuur...

Wat vinden andere van je site? Shares via social media, aantal links vanop andere websites naar je website zijn van groot belang.

Veiligheid en gebruiksvriendelijkheid: Google zet websites die aangepast zijn voor mobiel hoger, en gaat in de toekomst 'https' websites hoger ranken

Google kijkt ook naar de populariteit van je website: websites met meer bezoekers scoren gemiddeld beter. Dat maakt het moeilijker voor nieuwe websites om bovenaan te komen. Maar onmogelijkheid is het niet, het kan gewoon langer duren.

Dit alles samen gaat er voor zorgen dat je hoger komt. Hou uiteraard rekening met de concurrentie, hoe groter deze is, hoe moeilijker het wordt uiteraard.

Vergeet niet dat ook afbeeldingen en video's kunnen scoren in Google. geef deze zeker een goeie beschrijving

We kunnen aanvullen met betalende advertenties

Waar je niet goed genoeg scoort in de 'normale resultaten' van Google, kunnen we aanvullen met betalende advertenties. Dan sta je steeds bovenaan op de zoekwoorden die je zelf bepaalt.

Budget is per klik naar je website; je bepaalt zelf een maximum per dag en per maand.

Onze projecten en referenties

Tientallen KMO’s hebben het vertrouwen in ons gehad de afgelopen jaren, met succesvolle projecten tot gevolg.

.